Gullegemse Badmintonclub

badminton, een sport voor jong en oud...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jeugd in de kijker

Onze jeugdspelers doen regelmatig mee aan toernooien en behalen daar ook verdienstelijke resultaten. Dat is ook de pers niet ontgaan. Hieronder een greep van de artikels verschenen in de pers in combinatie met eigen verslaggeving:

 

Zaterdag 19 november : succesvolle eerste editie Gullegemse KW-cup

Wegens plaatsgebrek gaat onderstaande verslag niet over alle 33 spelers die deelnamen, maar enkel over degenen die een beker gewonnen hebben. En dat waren er ook al heel veel J
Maar we zijn zeker trots op jullie allemaal, ongeacht de resultaten. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven en zich goed geamuseerd, super !

Afgelopen zaterdag hield de KW-cup voor de eerste keer halt in Gullegem. Voor deze eerste editie van dit jeugdtoernooi vonden maar liefst 160 spelers tussen 10 en 18 jaar de weg naar de Gullegemse sporthal. Dankzij de vele vrijwilligers verliep deze editie vlekkeloos en werd alles letterlijk en figuurlijk in goeie banen geleid. De organisatie onder leiding van Thomas Dekeyser blikt dan ook tevreden terug op afgelopen zaterdag.

De best vertegenwoordigde clubs op dit toernooi waren Bavikhove en thuisploeg Gullegem zelf. Ook sportief is het een succes geworden voor de organiserende club. De jeugdspelers konden samen maar liefst 16 trofeeën in Gullegem houden. Het begon met zilver voor de op één na jongste deelneemster van de club, Amélia Callens. Ze toonde dat ze nu al over een mooie techniek beschikt en moest slechts eenmaal het onderspit delven. Lauryn Lagaisse volgde haar goeie voorbeeld en mocht met poulewinst naar de finale. Daarin schoot ze nog tekort, maar dankzij haar regelmatige prestaties staat ze wel aan de leiding van het algemene klassement in haar categorie -13BME. Een erg aangename verrassing was het debuut van Marthe Nuyttens. Zij volgt nog niet zo lang trainingen, maar knokte zich nu toch al erg verdienstelijk naar zilver bij de meisjes tot 15 jaar. Bij de oudste meisjes was Sara Malfait de heldin van de thuisclub. Ze toonde haar mooie evolutie door het enkelspel te winnen en daarna ook nog in het dubbelspel het zilver binnen te halen met haar vaste partner Manon Declerck.

Bij de jongens tot 15 jaar moesten Noah Douchy en Matisse Declerck in het enkelspel beiden na een spannende driesetter nipt het hoofd buigen voor hun tegenstander uit Eernegem. Ze namen in de namiddag wel sportieve revanche door in het dubbelspel met hun respectievelijke vaste dubbelpartners Goran Acken en Wouter De Jonghe het goud en zilver binnen te halen waarna de teleurstelling van de voormiddag gelukkig snel verdwenen was. Bij de oudste categorie ging de finale net zoals de manche ervoor tussen Liam Acken en Michiel Tant. Dit keer was het Michiel die aan het langste eind trok na 3 sets. In de namiddag speelden beiden ook nog dubbel: Liam samen met Wout Verstraete en Michiel met Maarten De Vos. In de poule hadden Liam en Wout een vette kluif aan hun tegenstander uit Heule, maar het waren vooral Michiel en Maarten die een ware thriller hadden in hun poule. Uiteindelijk wonnen zij in de beslissende derde set met 11-10 en zorgden zo voor de climax van het toernooi: als laatste match een volledig Gullegemse finale voor volle tribunes. Na een hoogstaande wedstrijd was het orgelpunt van het toernooi voor Michiel en Maarten.

Maar meer nog dan alle hierboven vermelde resultaten en bekers was het vooral van belang voor de organisatie dat alle deelnemers het uitstekend naar hun zin hadden en de kans hadden om zich te vermaken op een toernooi in de vertrouwde omgeving. Voor vele spelers betekende dit hun debuut in het circuit van de KW-cup en hebben ze de smaak te pakken gekregen. Het bestuur van de Gullegemse badmintonclub is erg blij dat de extra uren voor de nieuwe jeugdtrainingen tot het gewenste effect leiden.

KW-cup Waregem 9 oktober:

De eerste KW-Cup zit er op en alle zestien spelers toonden met hun groot
enthousiasme en inzet, dat ze weer vooruitgang boekten. In 13B meisjes enkel
bevestigde Amélia Callens nog eens, door in haar poule alles te winnen en
dan ook te zegevieren in de finale met overtuigende 11-6 en 11-8 cijfers.
Bij de jongens speelde Noah Douchy een voortreffelijk tornooi door in de 15B
jongens enkel de finale te halen, waar hij eervol verloor met 11-5 en 11-6
cijfers. Bij de jongens 19B schitterde Michiel Tant met twee finales. In
enkel zette hij een prachtprestatie neer door de finale eervol te verliezen
met puike cijfers: 11-8, 7-11 en 11-7. In heren dubbel klopte hij zich met
partner Maarten De Vos naar een tweede plaats, door in hun poule 3 van de 4
wedstrijden te winnen. Ook Corneel Lampaert liet zich niet onbetuigd door 3
van de 4 wedstrijden te winnen bij de 15B jongens enkel. Lauryn Lagaisse won
de finale dubbel dames 15B aan de zijde van een speelster uit DZ99. Verder
haalden Goran en Liam Acken het beste uit de kast, zodat ze een tweetal
wedstrijden enkelspel wonnen. Voor Robbe Nuyttens en Thomas Devriendt was
het hun eerste tornooi waarin ze heel wat ervaring opdeden. Ook de broers
Milan en Maric Desmet waren van de partij om het beste van zichzelf te
geven. Maric slaagde erin om zowel in enkel als in dubbel bij de jongens 15B
een overwinning in de wacht te slepen, net als zijn dubbelpartner Jasper
Brouckaert. Ook Wout Verstraete kon zowel in enkel als in dubbel aan de
zijde van Thomas De Vos een overwinning versieren bij de jongens 19B. Ook
voor Warre Callens was er een overwinning weggelegd in jongens enkel 15B.

KW-cup De Panne 26 maart:

 

Met Paaszaterdag gingen er 11 dappere spelers hun paasvakantie inzetten op de KW-cup in De Panne.  Met Siebe en Noa deden er 2 debutanten mee. Noa toonde zijn talent en tactisch inzicht in de -13 en kon verdiend zijn eerste overwinning binnenhalen! Ook Siebe kon al direct een match in zijn poule winnen! Hannes blijft als jongste na de vorige KW-cups vooruitgaan en haalde opnieuw 2 overwinningen binnen, mooi om zien. Ook de ‘anciens’ Maarten en Noah haalde hun match binnen. Het doet ons plezier dat alle 11 de spelers een match winnend konden afsluiten en ze collectief vooruitgaan. Wout had een succesvolle dag: in enkelspel bereikte hij de finale en het dubbelspel kon hij samen met Thomas winnen, proficiat! Timon toonde zijn grote vooruitgang opnieuw door de ongeslagen leider in de KW-cup te verslaan na een heroïsche driesetter. Uiteindelijk was er maar 1 speler te sterk voor het duo Timon/Aaron en zijn ze zo in de halve finale/finale gestrand. Het waren dit keer de meisjes die het goud binnenhaalden. Sara speelt soms al mee bij de volwassenen en won dit keer bij de meisjes -19 . Amélia zit na de vorige KW-cup echt wel in de winning mood en deed hetzelfde bij de -11. Proficiat aan al onze deelnemers, we zijn blij met al jullie resultaten! Op naar de volgende KW-cups!

De Panne - Amélia goud De Panne - Sara goud

 

KW-cup Ieper 30 januari:

Verslag van coach ter plaatse Lisa:
Op 30 januari was Gullegem opnieuw sterk vertegenwoordigd op de KW-cup te Ieper. Maar liefst 11 spelers hebben de velden betreden en het beste van zichzelf gegeven!

Amélia was de jongste van onze groep maar heeft daarom niet onder moeten doen. Ze heeft haar poule vlot gewonnen. In de finale kwam ze tegenover een speler te staan die al iets meer ervaring had. Amélia heeft echter blijven vechten tot het einde, maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Daarmee was de eerste beker van de dag binnen.

Liam speelde mee in de categorie -19 en kwam tegenover wat oudere spelers te staan. Maar dat hield Liam niet tegen om stevig zijn best te doen. Van de 3 wedstrijden kon hij 1 overwinning in de wacht slepen.

Michiel speelde in een poule van 5, hij kon heel wat wedstrijden spelen. Michiel speelde sterke wedstrijden. Hij heeft de pluim mooi rondgespeeld en de supporters met de mond open laten kijk

en naar zijn inzicht in het spel. Michiel won 1 match die een echte thriller was met vanzelfsprekend verlengingen. Michiel bleef rustig en sleepte de overwinning binnen.

Wout ging 30 januari voor een echte uitdaging en schreef zich in voor enkel en dubbel. In enkel was Wout een echte wervelwind en speelde zich tot de finale. Daar werd de wervelwind helaas tegengehouden en werd Wout tweede in zijn categorie. Daarmee is de tweede beker van de dag binnen!
Wout waagde zich ook aan het dubbel samen met zijn vaste partner Thomas. Als echt pro’s hadden ze ook een persoonlijke coach bij zich, Maarten. 
Wout en Thomas speelden door omstandigheden in een categorie hoger dan ze gewend zijn. Maar toch deden ze heel goed hun best en hebben ze mooie punten gescoord. Ze hebben misschien geen overwinning behaald maar ze hebben tonnen ervaring behaald door deze matchen te spelen.

Ook Aaron en Timon gingen voor het volledige pakket op de KW-cup. 
Timon speelde zich vlot naar de kwartfinale. De kwartfinale had een sterke tegenstand voor Timon, na een hevige strijd moest Timon de duimen leggen maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij zijn best niet gedaan heeft. Timon heeft sterk gespeeld.
Ook Aaron speelde zich ver in het enkelspel. Ook hij had een sterke tegenstand in de halve finale. De jongens blijven groeien in het enkelspel en hebben nog heel wat ruimte om te verbeteren.

In het dubbel hebben de twee jongens werkelijk het beste van zichzelf gegeven. Ze speelden zich samen naar de finalepoule. Daar wonnen ze hun eerste wedstrijd, de beslissende match was een echte thriller! Na heel wat gezwoeg en gezweet hebben de jongens er zich moeten bij neer leggen en kregen ze een beker voor de tweede plaats.
Beker nummer 3 en 4 konden we ook al mee naar huis nemen.

Sara speelde in een poule van 4 spelers. Ze won 2 van de 3 matches, maar kon zich troosten dat ze verloren is van de speler die nog heel ver geraakt is in de KW-cup.

Lauryn ging net als Aaron, Timon en Wout voor het volledige pakket. 
Eerste speelde ze haar enkels en verloor enkel 1 match! Lauryn gaf de volledige dag het beste van zichzelf ondanks het lang wachten op sommige matchen. 
In het dubbelspel had Lauryn zich ingeschreven met een kruisje. Daar het pas de 2de keer was dat ze samen speelden zetten Lauryn en haar dubbelpartner een sterke prestatie neer.

Corneel speelde in een hele grote poule maar liet zich daardoor niet afschrikken. Corneel speelde heel rustig zijn matchen. Corneel liet zien dat hij een sterke clear in zijn armen heeft en heeft daar een aantal mooie punten mee gemaakt.

Onze elfde speler van de dag was Goran. Helaas heb ik Goran niet zelf aan het werk gezien maar ik weet van in de trainingen dat Goran een doorzetter is. Ook hij heeft knap gespeeld in een poule van 3 matchen! Goran kon 1 overwinning in de wacht slepen.

Als afsluit zou ik graag nog de spelers bedanken voor de inzet en vooral de sportiviteit tijdens het spelen! Jullie zijn een voor een prachtige sporters die er zullen komen!
Ik ben gigantisch trots op wat ik gezien heb tijdens de KW-cup.

Daarnaast ook bedankt aan de ouders om de spelers ter plaatse te brengen!

 

 

KW-cup Izegem 24 januari:

Zeven jeugdspelers tekenden present op de KW-Cup in Izegem. Warre Callens speelde zijn tweede KW-Cup en deed weer heel wat ervaring op. Zo ook voor Hannes Dewulf die 2 van de vier wedstrijden kon winnen. Voor Jasper Brouckaert en Maric Desmet was Izegem de vuurdoop. Jasper kon in enkelspel al één van zijn drie wedstrijden winnen. Maric slaagde er net niet in om al zijn wedstrijden te winnen en door te stoten naar de finale. Met 21-9, 21-13, 21-11 en 21-23 cijfers mag hij terecht fier zijn op zijn prestatie. Zijn laatste wedstrijd was een echte thriller, die hij nipt verloor met knappe 21-23 cijfers van een provinciaal geselecteerde jeugdspeler. Hij kon een voetfout tijdens de opzet van Maric uitbuiten op een cruciaal moment op het einde van de wedstrijd. De coach van de tegenspeler feliciteerde Maric trouwens met zijn knappe wedstrijd, want hij was er zich maar al te goed van bewust, dat zijn jeugdspeler door het oog van de naald gekropen was.


Lauryn Lagaisse toonde zich in enkelspel met twee knappe overwinningen op drie wedstrijden met overtuigende 21-9 en 21-12 cijfers. Samen met Jutta Vergracht van BC Smasj sleepte ze in dubbelspel toch één overwinning binnen op de vier wedstrijden. Ook nu weer, net als in Deerlijk, behaalden Thomas De Vos en Wout Verstraete zilver in het dubbelspel bij de -15. In enkelspel kon Wout ook twee van zijn drie wedstrijden winnen. En Thomas was gelukkig met zijn 21-12 overwinning in  het enkelspel.

 

Volgende week zaterdag staat de KW-Cup in Ieper op het programma met elf deelnemende jeugdspelers van de GBC. We zijn benieuwd!

 

Sfeerfoto's:

 

Wout en Thomas haalden weer zilver binnen in het dubbelspel, mooi zo!

Maric Jasper 1

Maric en Jasper debuteerden met veel plezier!

Maric Jasper 2

Alles onder toeziend oog van Jean-Pierre

Lauryn 1

Ook Lauryn toonde mooi haar kunnen ...

En dat resulteerde in een welverdiende beker! Proficiat Lauryn!

KW-cup Deerlijk 9 januari:

Afgelopen zaterdag hebben maar liefst 15 van de Gullegemse jeugdspelers het jaar ingezet door de KW-cup in Deerlijk te gaan spelen. En de wedstrijden en resultaten mochten bij iedereen zeker gezien worden!

In de jongste -11 categorie debuteerden de 9-jarigen Hannes Dewulf en Amélia Callens erg mooi. Hannes boekte in het toernooi een mooie vooruitgang met zijn services en toonde dat hij al heel wat in zijn mars heeft. Van zijn 3 wedstrijden kon hij er al 1 winnen en moest hij in een andere wedstrijd maar nipt in de verlengingen de duimen leggen. Amélia speelde op de middag voor erg veel Gullegemse fans. Ze kon haar publiek plezieren door al direct 3 wedstrijden erg overtuigend te winnen, enkel een provinciaal talent dat al voor het derde jaar badmintont kon haar stoppen. Erg knap aangezien Amélia zelf nog maar van september speelt!

Ook in de -15 hadden we met Warre Callens een debutant. Hij speelde erg verdienstelijk en had al bijna direct zijn eerste wedstrijd gewonnen, helaas ging die match nog nipt verloren met 23-21. Maar met mooie wedstrijden smaakte dit zeker naar meer. Naast Warre was onze club in de -15 goed vertegenwoordigd met Goran Acken, Noah Douchy, Matisse Declerck, Wout Verstraete en Thomas De Vos. Ze zijn mooi vooruitgegaan dankzij de jeugdtrainingen en het kerstkamp dat net achter de rug is. Goran toonde dat zijn clear verbeterd was en haalde een overwinning binnen. Noah heeft een grote sprong voorwaarts gezet, met diepe slagen zet hij de tegenstand mooi onder druk. Hij haalde 2 overwinningen binnen, maar jammer genoeg hield een 21-19 nederlaag hem uit de halve finales. Ook Wout was met 2 overwinningen dichtbij doorstoten. Matisse bleef in enkelspel onder de verwachtingen, maar zette dit in het dubbelspel mooi recht. Samen met dubbelpartner Cis Dheedene van de organiserende club wonnen ze al hun wedstrijden in het dubbelspel en haalden ze zo het goud binnen. In de finale won hij daar van clubgenoten Wout en Thomas die zo samen de zilveren plak behaalden. Een Gullegems podium dus!

Bij de oudste -19 jongens-categorie hadden  we met Liam Acken, Maarten De Vos, Michiel Tant, Timon Malfait en Aaron Labarque vijf ijzers in het vuur. Liam had na de vorige kw-cup terecht hoge verwachtingen, maar helaas kon hij ze in het begin niet volledig waarmaken, maar herpakte zich wel nog goed met 2 overwinningen. Maarten haalde een goed niveau in enkel, maar werd uit de halve finale gehouden door een droptalentje. Samen met Michiel heeft hij een goed samenspel in dubbel, maar dit keer konden ze helaas niet doorstoten. Timon was in een spannende poule ingedeeld waarin matchen met een hoog niveau gespeeld werden. Timon stond 2x aan de goede kant van het net, maar het was te weinig om poulewinnaar te zijn. Zijn dubbelpartner Aaron kon dit keer wel de poule winnen en wist het tot de halve finale te schoppen. Samen toonden ze in het dubbel dankzij hun ervaring in de competitie hun kunnen en speelden ze de sterk verzamelde tegenstand naar huis en wonnen zo het goud, proficiat jongens!
Bij de meisjes -19 konden zowel Sara Malfait als Manon Declerck hun poule overtuigend winnen waardoor ze tegen elkaar uitkwamen in de finalepoule. Onderling speelden ze een ware thriller waarin Manon in de verlengingen aan het langst eind trok. Daarna won Manon ook de andere wedstrijd in de poule en haalde zo de eerste plaats binnen! Ook Sara speelde erg goed en haar vooruitgang leidde uiteindelijk tot het brons in de finalepoule. Samen sloten ze de dag af met zilver in het dubbelspel.

In totaal 7 spelers van de club die een medaille haalden. Maar het was een collectieve sterke prestatie van iedereen, zeker ook van de debutanten! Dit belooft voor de komende KW-cups in Izegem en Ieper later deze maand, we zijn benieuwd!


 

Dubbel -15

Dubbelspel -15 (vlnr Matisse Declerck, Cis Dheedene, Wout Verstraete en Thomas De Vos)

 

Winnaars Deerlijk

Winnaars Deerlijk (vlnr Manon Declerck, Matisse Declerck, Sara Malfait, Timon Malfait en Aaron Labarque)

 

KW-cup Eernegem 15 november:

Afgelopen zondag trokken we in alle vroegte met een grote groep van 12 gemotiveerde jeugdspelers richting Eernegem voor wat achteraf een heel succesvolle KW Cup zou blijken. Vooraf moesten jammer genoeg al twee spelers afhaken met blessures. Wij willen dan ook Matisse en Hannes veel beterschap wensen en we hopen van harte hen zo snel mogelijk terug op een badmintonveld terug te zien.

Als eerste mochten de U13- en U15-spelers zich bewijzen. Noah kon in 1 groepswedstrijd aan het langste eind trekken en toonde met veel inzet aan de supporters dat hij al veel progressie heeft gemaakt de laatste jaren. Wouter speelde nog maar zijn 2e KW Cup in Eernegem, maar hij verweerde zich heel goed en liet zien dat hij heel veel in zijn mars heeft. ’s Namiddags won Wouter aan de zijde van een speler van Brugse 2 van zijn 4 dubbelwedstrijden. Thomas wist dan weer dankzij enkele forse smashes een knappe overwinning binnen te halen en maakte het de rest van zijn tegenstanders ook niet gemakkelijk. Corneel kon ondanks dat hij goed zijn best deed net geen overwinning boeken. Hij wist wel te vertellen dat hij zich geamuseerd had en gemotiveerd is om verder te trainen en ook in de volgende KW Cups zijn beste beentje voor te zetten. Tot slot kon Goran in zijn 3 groepswedstrijden door zijn goeie tactiek 1 wedstrijdje winnen en aardig meespelen in de andere wedstrijden.

Nu ze het goeie voorbeeld hadden gezien van hun jongere ploegmaats, konden de iets oudere spelers met veel vertrouwen beginnen aan hun tornooi. Liam schopte het bij de -19-jarigen tot in de halve finale, na een marathontornooi waarin hij maar liefst 6 wedstrijden moest spelen. Vermoeid maar heel tevreden keerde hij huiswaarts. Maarten won ook zijn 4 groepswedstrijden dankzij heel wat powerplay. In zijn halve finale schoot hij net tekort om door te stoten maar toch werd hij als een held bejubeld door zijn de andere spelers, coaches en ouders. Michiel wist in zijn poule 2 van de 4 wedstrijden te winnen en voelde dat er mogelijkheden waren om nog verder te raken, wat hem des te meer motiveerde voor het dubbelspel ’s namiddags met Maarten. Daar konden de jongens samen door een goeie mix van kracht, techniek en tactiek het schoppen tot in de finale, die ze nipt verloren. Nadien poseerden de jongens apetrots met hun gewonnen bekers.

Bij de -19 meisjes won Sara 1 van de 3 wedstrijden. Met heel zuivere basisslagen wist ze al haar tegenstanders aan het zweten te brengen. Manon kaapte als verliezend finaliste ook een beker voor Gullegem weg. Samen wilden de meisjes het nóg beter doen. Ze trokken in het dubbelspel aan het langste eind na een heel spannende match. Het was bibberen tot het einde voor alle supporters maar de ontlading nadien was des te groter.

Als laatste mochten de jongens in de -19 aan de slag. Aaron speelde een aantal heel goede wedstrijden en won 3 van de 4 wedstrijden in zijn poule, de enige match die hij verloor was tegen de latere winnaar. Timon won in zijn groep alle drie de wedstrijden en schopte het zo tot de kwartfinale. Samen wilden de jongens nog eens alles op alles zetten in de dubbel. Hun niveau steeg naarmate de namiddag vorderde en ze wonnen de eerste 3 wedstrijden in hun poule. De laatste wedstrijd verloren ze nipt na een heel spannende tweede set.

 

Na een lange dag konden alle spelers, ouders en begeleiders heel tevreden naar huis. De uiteindelijke balans bracht ons op 5 bekers, een hele rugzak aan overwinningen, veel goede prestaties en een hoop tevredenheid en amusement bij de spelers. Dit laat het beste vermoeden voor de volgende afspraken op de KW Cups in januari.

 

KW-cup Brugge:

Alweer een daverend succes met 11 deelnemende spelers van Gullegem. Vooral de meisjes waren in vorm: Manon en Sara haalden bij de -15 respectievelijk goud en brons en daarna wonnen ze samen nog het dubbel, proficiat aan beiden met deze nieuwe mooie prestatie!

Winnaars Brugge

Ook Wouter debuteerde verdienstelijk en won al bij zijn eerste deelname direct een wedstrijd!

Wouter debuteert

Maar ook de andere spelers van onze club waren erg verdienstelijk en hadden er duidelijk veel plezier in. Een pluim aan al onze jonge spelers voor hun inzet! Hieronder Timon, Maarten, Wouter, Matisse, Manon en Sara.

Brugge groep

KW-cup De Panne:

Met een mooie groep van 12 spelers naar de KW-cup in De Panne. Daaronder maar liefst 5 debutanten: Goran, Liam, Marco, Lauryn en Corneel.
Sara pakte dan wel zilver, maar het was Liam die met de hoofdprijs van het toernooi naar huis mocht: 983 paaseitjes. Gemotiveerd door deze prijs speelde hij erg goed en toonde vol vertrouwen zijn arsenaal aan slagen. Marco toonde zijn goede slagen en techniek, maar hij was nog net niet constant genoeg om een overwinning binnen te halen. Corneel was erg gemotiveerd en verweerde zich erg goed, maar kwam nog net tekort om aanspraak te maken op de overwinning. Ook voor Lauryn en Goran vonden het leuk om te debuteren en zullen zeker nog terugkeren.
De 'anciens' tonen iedere KW-cup vooruitgang en zijn duidelijk een hechte groep. Leuk om zien dat ze zo goed supporteren en elkaar steunen!

KW-cup Ieper:

Topdag met 10 spelers op de KW-cup in Ieper die zich allen volledig inzetten. Zowel Timon als Manon wonnen goud bij de -15! Voor Timon zat het er al een tijdje aan te komen na een paar keer net niet in de KW-cup en een hoopgevend debuut in de competitie bij de volwassenen. Hij won dit keer overtuigend zijn poule en maakte het in een spannende finale af met 21-17. Bij Manon was het ook tot het laatste moment spannend of ze het zou halen. Manon had 2 matchen gewonnen en 1 match nipt verloren. Uiteindelijk veroverde ze toch het goud op punten dankzij de match van Sara tegen haar tegenstander! Ook Noah, Matisse, Aron en Thomas toonden bij de -13 dat ze de toekomst nog voor zich hebben. Michiel en Maarten bevestigden weer in respectievelijk -15 en -19. Aaron mocht in de A-reeks bij de -19 proeven van een niveau hoger.

Winnaars Ieper

Ook de andere spelers deden het erg verdienstelijk en boeken mooie vooruitgang! Ook tijdens de matchen door hadden ze duidelijk plezier!

Ieper

 

 

KW-cup Izegem zondag 25 januari:

Timon strandt eervol in de halve finale, zus Sara wint wel bij de meisjes tot 15 jaar!
Sara goud Izegem

 

 

KW-cup Deerlijk:

Manon en Sara winnen zilver in het dubbelspel bij de meisjes tot 15. Timon was vlakbij winst, maar het was net niet. Vooral Michiel verraste in positieve zin. Hij won 2 matchen en ging in zijn laatste match met 23-21 onderuit en miste zo heel nipt een plaats in de halve finale.

 

Timon Malfait Deerlijk

 

 

KW-cup Eernegem:

Aaron won in enkelspel het toernooi bij de oudsten en werd daardoor A-speler in de KW-cup. Timon verloor bij de -15 uiteindelijk in de verlengingen van de uiteindelijke winnaar en ging eervol ten onder. Toch kon hij nog vieren toen hij met zijn vaste dubbelspeler Aaron (in de -19!) ook nog het dubbelspel winnend afsloot. Sara Malfait haalde zilver in enkelspel. En dan was er ook nog een gouden medaille voor Elviera in dubbelspel die samen met dubbelpartner Birgit na het zilver in de KW-cup van Waregem nu wel de finale kon winnen! Ook Thomas, Jelle en Aaron konden een overwinning optekenen! Een topdag dus!

 

Eernegem goud -19

Eernegem zilver -15

Sara Malfait Eernegem

 

 

KW-cup in Oostrozebeke:

Zowel Thomas als Noah konden beiden een match winnen en gaan goed vooruit!

 

Thomas De Vos

 

Elviera Callens in HLN 22 oktober 2014 naar aanleiding van KW-cup in Waregem. Elviera en Manon behaalden beiden zilver!

HLN - 22 oktober 2014

 

 

Weekbode 9 mei 2014 naar aanleiding van de laatste KW-cup van het seizoen 2013-2014 in Torhout:


Weekbode 9 mei 2014

Last Updated on Wednesday, 23 November 2016 19:23