Gullegemse Badmintonclub

badminton, een sport voor jong en oud...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jeugd

De Gullegemse badmintonclub heeft een verzorgde jeugdwerking. Verschillende gediplomeerde trainers geven het beste van zichzelf om de spelers zoveel mogelijk bij te brengen.
We opteren ervoor om elke jeugdspeler een training aan te bieden op zaterdagvoormiddag van anderhalf uur. Een opwarming, uitleg en inoefenen van de diverse slagen, enkele matchvormen, genoeg variatie kortom. Voor je het weet is het anderhalf uur alweer voorbij gevlogen en heb je op een leuke manier veel kunnen opsteken. Jezelf amuseren en vooruitgaan gaan zo hand in hand!

Het tweede, derde en vierde schooljaar krijgen op zaterdagvoormiddag bij Sara van 10u30 tot 12u een aangepaste training met aangepast rackets, een lager net en een kleiner speelveld : minibad. Deze spelvorm zorgt ervoor dat het leuk en technisch haalbaar blijft.

Het vijfde en zesde leerjaar (en eerste middelbaar) krijgen training van 9u tot 10u30 bij Jolien en maakt daarbij gebruik van eigen racket.

Voor de leerlingen van de middelbare school hebben we nog 2 trainingsgroepen. Lisa geeft van 9u tot 10u30 training aan de meeste gevorderden. Van 10u30 tot 12u krijgt de andere groep training van Jean-Pierre.

Badminton is een sport waarbij de lengte of leeftijd minder uitmaakt dan bij bepaalde contactsporten. Daarom is het perfect mogelijk om bij bepaalde situaties (bvb op latere leeftijd begonnen) in samenspraak met de trainers in een andere groep trainingen te volgen.
Naargelang het niveau van de individuele speler en de groepsaantallen kan de indeling van de groepen wel worden herzien in de loop van het jaar.

Kom gerust eens (en nog eens) vrijblijvend een training proberen om te kijken hoe het je bevalt! De trainers zullen je met veel plezier ontvangen. In verband met de verzekering graag vooraf laten weten door het formuliertje in te vullen op de volgende link: Kandidaat lid formulier.

Een selectie van gemotiveerde en getalenteerde spelers traint ook nog eens extra op maandag- of woensdagavond bij Dieter en Nick. Hiervoor vragen we wel een extra bijdrage bovenop het normaal lidgeld. Laat gerust weten aan je trainer als je hiervoor interesse hebt.

De jeugd is onze toekomst, daarom investeren we veel tijd en moeite in onze jeugdwerking:

  • gediplomeerde trainers die elk hun eigen trainingsgroep hebben
  • gebruik shuttles tijdens de jeugdtraining is gratis
  • bij minibad (en jeugdspelers die proberen) gratis gebruik van een racket
  • aanbod 2de extra training in de week voor gevorderden
  • begeleiding en coaching tijdens KW-cups (jeugdtornooien)

 

Last Updated on Monday, 12 August 2019 17:59