Gullegemse Badmintonclub

badminton, een sport voor jong en oud...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Competitief

Badminton is een niet te onderschatten sport voor de atleten die hun grenzen willen verleggen. Een combinatie van snelheid, uithouding en techniek maken van badminton een mooie sport. De intensiteit is veel groter dan bij, pakweg, tennis.

We maken onderscheid tussen tornooien en competitie. Een tornooi gaat door op zaterdag en soms ook zondag, terwijl de competitie over een gans jaar loopt en er soms ook wedstrijden tijdens de week moeten gespeeld worden. Aan een tornooi kun je als individu deelnemen, maar om aan de competitie deel te nemen moet je deel uitmaken van een ploeg.

Jeugdspelers kunnen starten in enkele aangepaste tornooien : de KW-cup. Deze worden georganiseerd van -9 tot -19 jaar. De deelname aan deze KW-cup wordt door de club betaald en is dus gratis voor onze leden. De jeugdcoördinator, Hein, informeert de spelers van de data en regelt de inschrijving. Regelmatige deelnemers kunnen al snel doorgroeien naar de reguliere competitie om daar deel uit te maken van een ploeg.

In de competitie kunnen jeugdspelers en volwassenen zich meten met spelers van andere clubs. Het voorbije jaar varieerde de leeftijd van onze competitiespelers tussen de 14 en 73 jaar ! Om maar mee te geven dat er voor iedereen die gemotiveerd is wel een gepaste reeks te vinden is om op het eigen niveau mee te kunnen spelen. Deelname aan deze competitie is ook gratis, maar we verwachten wel dat de competitiespelers zich verder blijven vervolmaken door training te volgen onder leiding van onze trainers.

Last Updated on Monday, 04 July 2016 20:09