Gullegemse Badmintonclub

badminton, een sport voor jong en oud...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Competitief

Badminton is een niet te onderschatten sport voor de atleten die hun grenzen willen verleggen. Een combinatie van snelheid, uithouding en techniek maken van badminton een mooie sport. De intensiteit is veel groter dan bij, pakweg, tennis.

We maken onderscheid tussen tornooien en competitie. Een tornooi gaat door op zaterdag en soms ook zondag, terwijl de competitie over een gans jaar loopt en er soms ook wedstrijden tijdens de week moeten gespeeld worden. Aan een tornooi kun je als individu deelnemen, maar om aan de competitie deel te nemen moet je deel uitmaken van een ploeg.

Jeugdspelers kunnen starten in enkele aangepaste tornooien : de KW-cup, een circuit van jeugdtornooien in West-Vlaanderen. Deze worden georganiseerd van -9 tot -19 jaar. Voor deelname aan een KW-cup betaal je 4 euro per manche aan de organiserende club. Voor de dichtste KW-cups trachten we begeleiding en coaching te verzorgen.
Erg leuke sfeer om met een groepje van 10-15 spelers voor elkaar te supporteren! Voor diezelfde geografische dichtbij gelegen tornooien versturen we mails naar de geïnteresseerden en helpen we bij de inschrijving. Regelmatige deelnemers kunnen dan doorgroeien naar de reguliere competitie om daar deel uit te maken van een ploeg.

In de competitie kunnen jeugdspelers en volwassenen zich meten met spelers van andere clubs. Het voorbije jaar varieerde de leeftijd van onze competitiespelers tussen de 14 en 55 jaar ! Om maar mee te geven dat er voor iedereen die gemotiveerd is wel een gepaste reeks te vinden is om op het eigen niveau mee te kunnen spelen. Er zijn maar liefst 9 ploegen: 4 herenploegen, 2 damesploegen en 3 gemengde ploegen. Voor competitiespelers betalen we als club wel een duurdere verzekering aan Badminton Vlaanderen, vandaar ook het verschil in lidgeld. Deelname aan de competitie zelf is gratis, maar we verwachten wel dat je het beste van jezelf geeft en je amuseert!

Last Updated on Monday, 12 August 2019 18:11