Gullegemse Badmintonclub

badminton, een sport voor jong en oud...

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Nieuwsbrief: Hervatten badminton

Heropstart na lockdown

 

Heuglijk nieuws! Zoals stiekem gehoopt besliste de veiligheidsraad om vanaf maandag 8 juni o.a. het verbod op indoorsporten (althans voor de niet-contactsporten) op te heffen.

Gemeente Wevelgem heeft niet getalmd en heeft op vrijdag het licht op groen gezet voor de heropening van de sporthal, zij het wel nog niet op volle capaciteit en met in achtneming van bepaalde veiligheidsvoorwaarden. Zo mogen bijvoorbeeld maximaal 20 sporters tegelijk hun favoriete sport beoefenen.

Concreet betekent dit dat badmintonners hun racket terug vanonder het stof mogen opdiepen en zich mogen voorbereiden op een snelle terugkeer richting badmintonterrein. Wat footwork drills in de living en/of tuin kunnen daar zeker deel van uitmaken ;-).

 

Wanneer?

Gulbad opent haar deuren terug vanaf dinsdagavond 9 juni 2020. We hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk spelers de gelegenheid te bieden om te kunnen spelen. Daarom splitsen we op dinsdag en donderdag de speelavond op in 2 shifts van telkens maximaal 20 spelers.

Op dinsdag kan gespeeld worden van 20u00 tot 21u15 (shift 1) en van 21u30 tot 23u00 (shift 2).

Op donderdag kan gespeeld worden van 19u45 tot 21u00 (shift 1) en van 21u15 tot 22u45 (shift 2).

Daarnaast hebben we een aanvraag ingediend om ook op vrijdagavond (met 12 spelers in de nevenzaal) te mogen spelen, dit van 20u30 tot 22u30. Dit blok is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de sportdienst, wij hopen hier snel bevestiging rond te krijgen.

Op die manier kunnen we tot 92 personen de kans geven om in veilige omstandigheden (zie hieronder) te komen badmintonnen.

Om een en ander in goede banen te leiden werken we met een reserveringssysteem. Via ons Reserveringstabel kan je een plaatsje reserveren in het door jou gewenste shift. Vanzelfsprekend kunnen we enkel leden verwelkomen.

 

Wij willen hierbij aandringen om sportiviteit aan de dag te leggen. Ga jouw naam niet invullen bij elke shift, maar kies er 1 per week zodat iedereen de kans krijgt om te spelen. Zit de gewenste shift deze week al vol, zet jouw naam dan bij volgende week. Kom je graag een 2de keer spelen, wacht even af om te zien welk blok eventueel nog vrij is en vul pas dan in.

Wij zullen het reserveringssysteem opvolgen en evalueren. Indien nodig zullen we het uiteraard ook bijsturen.

 

Aandachtspunten!

“Wij hebben het virus bij de keel”, zo sprak een politicus die ons in dezelfde adem aanraadde om toch maar in ons kot te blijven. Nu we uit ons kot mogen, moeten we uiteraard beseffen dat het virus nog niet doodgeknepen is. Daarom hanteren wij volgende voorzorgsmaatregelen en vragen we jullie die aub te respecteren:

 1. We laten een kwartier tussen beide tijdssloten zodat enerzijds de zaal wat kan verlucht worden en anderzijds de vertrekkende groep en de aankomende groep elkaar zo min mogelijk kruist. We vragen jou dan ook om na het spelen de sporthal te verlaten (stop op tijd, ook al is je match nog niet beëindigd);
 2. Kleedkamers/douches zijn niet toegankelijk, kom dus in sportkledij zodat je enkel nog je sportschoenen moet aandoen in de zaal;
 3. Voel je je niet helemaal kiplekker, neem geen risico en blijf nog een weekje thuis;
 4. Het klaarzetten van de palen en netten gebeurt uitsluitend door de zaalwachter.  Indien geen zaalwachter aanwezig is zullen wij zelf 1 persoon aanduiden die alles klaarzet en nadien terug afbreekt;
 5. Bij aankomst en bij vertrek is het ontsmetten van je handen met alcoholgel verplicht, wij voorzien daartoe het nodige;
 6. Zowel enkel- als dubbelspel zijn toegelaten;
 7. Spelers begroeten elkaar met woorden, hoogstens een ‘voetje of elleboog’;
 8. Na een wedstrijd worden geen handen geschud, graag ook geen schouderklopjes of high-fives tijdens een wedstrijd,…;
 9. Bijkomende richtlijnen uitgevaardigd door Badminton Vlaanderen kunt u hier op onze site raadplegen.

 

Verantwoordelijkheid

Badmintonclub Gullegem kan enkel adviserende maatregelen geven. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering ligt bij speler.
Badmintonclub Gullegem kan in geval van besmetting niet verantwoordelijk worden gesteld.
Badmintonclub Gullegem rekent op de solidariteit en de verantwoordelijkheidszin van ieder.


Wij zijn ervan overtuigd dat met deze maatregelen, èn als iedereen zijn/haar gezond verstand gebruikt, vanaf aanstaande dinsdag 9 juni op een veilige manier terug badminton kan gespeeld worden bij Gulbad.

Wij wensen jullie alvast heel veel plezier!

 

Stay Play safe!

Sportieve groeten

Het bestuur

 

Last Updated on Sunday, 07 June 2020 14:47